Ανδρέας Γαβριήλ 6ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης για άτομα με απώλεια ακοής

Ο κολυμβητής του ομίλου μας Ανδρέας Γαβριήλ, ο οποίος είναι μέλος της  Κυπριακής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών, έλαβε μέρος στο 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης, πισίνας 25 μέτρων, για άτομα με απώλεια ακοής. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Gliwice της Πολωνίας από τις 15 ως τις 20 Νοεμβρίου.

Η διοργάνωση  ήταν η πρώτη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και συμμετείχαν περίπου 200 κολυμβητές από όλο το κόσμο.

Η απόδοση του κολυμβητή μας, ήταν εξαιρετική. Σε όλες τις συμμετοχές τους έκανε νέα ατομικά ρεκόρ. Ο Ανδρέας Γαβριήλ είχε συμμετοχή  σε δύο τελικούς αγωνισμάτων, καταλαμβάνοντας την, ιδιαίτερα τιμητική, 6η θέση στα 400 ελεύθερο και την 7η στα 200 ελεύθερο. Επίσης, στάθηκε άτυχος, αφού ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου, τον κράτησαν εκτός τελικού, στα αγωνίσματα 50 και 100 ελεύθερο. Ο 16χρονος Ανδρέας, ήταν από τους μικρότερους ηλικιακά αθλητές και συναγωνίστηκε με κολυμβητές πολύ μεγαλύτερης ηλικίας. Κέρδισε τις εντυπώσεις και έδωσε πολλές υποσχέσεις για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Gavriil Antreas

Μαζί με τον Ανδρέα Γαβριήλ έλαβε μέρος στους αγώνες και ο Μιχάλης Χατζηβασιλείου ο οποίος συμμετείχε στα αγωνίσματα 50 και 100 ελεύθερο καταλαμβάνοντας τη 31η και 30η θέση αντίστοιχα.

Συνοδός της αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Κυπριακής Αθλητικής Ομοσπονδίας Κωφών Γιάννης Χατζηγιάννη και προπονητής ο Γιώργος Χουζούρης.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τον Ανδρέα με την ομάδα της ΚΑΟΚ, είναι η συμμετοχή στην 24η Ολυμπιάδα Κωφών, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί το Μάιο, εκτός απροόπτου, στη πόλη Caxias do Sul της Βραζιλίας