Κολυμπώ με τον Ιάκωβο

Φιλανθρωπική σκυταλοδρομία κολύμβησης στη μνήμη του μικρού ‘’Ιάκωβου Τρίαρου’’ με σκοπό την υποστήριξη του ΚΕΠΑ στην ανέγερση Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας

Με το σύνθημα ‘’Κολυμπώ με τον Ιάκωβο’’ ο Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας διοργανώνει φιλανθρωπική σκυταλοδρομία κολύμβησης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Παραλιμνίου τη Κυριακή 25 Απριλίου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μικρού κολυμβητή μας Ιάκωβου Τρίαρου που έφυγε ξαφνικά από κοντά μας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη την ημέρα.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος

Στην εκδήλωση μπορούν να λάβουν μέρος άτομα όλων των ηλικιών, οργανωμένα σύνολα ή φορείς, ναυτικοί όμιλοι, ιδιωτικές εταιρίες, κ.α.Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή από μεμονωμένα άτομα και σύνολα από όλες τις  επαρχίες της Κύπρου.

Δηλώσεις συμμετοχής.

Οι δηλώσεις εγγραφής, συμμετοχής και προκράτησης ώρας κολύμβησης, γίνονται τηλεφωνικώς στο 99499103 και 99321132. Παρακαλούμε όπως για καλύτερο προγραμματισμό, δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην επιλογή ώρας συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί στα 15 ευρώ για διάρκεια κολύμβησης μέχρι 15 λεπτά. Σε όλους τους συμμετέχοντες κολυμβητές θα δοθεί αναμνηστικό καπελάκι κολύμβησης και με κάθε εισφορά ένα καπελάκι ηλίου.

Τρόποι συμμετοχής.

Κολύμβηση έως 15 λεπτά.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κολυμπήσουν μια απόσταση, ανάλογα με τις δυνατότητες τους, με διάρκεια ως 15 λεπτά καταβάλλοντας το ποσό των 15 ευρώ. Η χρονική διάρκεια δεν είναι δεσμευτική. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κολυμπήσουν περισσότερη ώρα, καταβάλλοντας το ανάλογο ποσό.

Χορηγός κολυμβητή.

Τι γίνεται όταν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε στη φιλανθρωπική εκδήλωση, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε; Σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε σπονσάρουμε  κάποιον άλλον κολυμβητή να κολυμπήσει στη θέση μας. Η επιλογή του κολυμβητή γίνεται μετά από υπόδειξη του ‘’χορηγού’’ ή μετά από πρόταση του Ν.Ο.Κωνσταντίας.

Κολυμβητική πρόκληση.

Λάβετε μέρος στη φιλανθρωπική εκδήλωση προκαλώντας κάποιον άλλον να πετύχει ένα στόχο. Οι προκλήσεις (challenge) έχουν διαδοθεί τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως κυρίως για σκοπούς ευαισθητοποίησης του κοινού. ‘’Προκαλέστε’’ ένα κοντινό σας πρόσωπο να πετύχει έναν κολυμβητικό ‘’άθλο’’. Δώστε του την ευκαιρία να ξεπεράσει τον εαυτό του συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια. Η ανταμοιβή του θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας.

Ομαδική σκυταλοδρομία κολύμβησης.

Σας δίνεται η δυνατότητα να ευαισθητοποιήσετε περισσότερους φίλους δημιουργώντας  τη δική σας ομάδα. Προσκαλέστε φίλους, συγγενείς ή συναδέλφους. Προγραμματίστε τη δική σας σκυταλοδρομία στα δικά σας μέτρα, βάλτε τα μαγιό σας, και ελάτε να διασκεδάσετε βάζοντας το δικό σας λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια.

Εισφορά.

Αν πάλι δεν έχετε τη δυνατότητα για όλα τα παραπάνω και νιώθετε την ανάγκη για να γίνεται μέλος αυτής της φιλανθρωπικής παρέας, μπορείτε να κάνετε μια εισφορά, στο τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί για το σκοπό αυτό. (357035089891 Τράπεζα Κύπρου)

Σχετικά με το ΚΕΠΑ και τη ανέγερση Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας

Το κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΚΑΦ) για καρκινοπαθείς, θα δημιουργηθεί από το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης «Άγιος Χριστόφορος» (ΚΕΠΑ) στο Παραλίμνι. Η ‘’ιδέα’’ για δημιουργία Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών, ανήκει στον μακαριστό Πατέρα Ευέλθοντα ο οποίος το σχεδίαζε από το 2010. Ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα αφού πέθανε το 2011. Στη μονάδα αυτή(ΚΑΦ), θα φιλοξενούνται οι συμπολίτες μας, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του καρκίνου και λαμβάνουν την ανακουφιστική φροντίδα που χρειάζονται δωρεάν. Αναμένουμε, ότι, μέχρι το καλοκαίρι του 2022, το κέντρο, θα είναι έτοιμο για να φιλοξενήσει τους πρώτους συνανθρώπους μας.

Η διοίκηση του ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος, εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την απόφασή του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας να προσφέρει τα έσοδα της Φιλανθρωπικής Σκυταλοδρομίας για το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας που θα ανεγερθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑ.

Χορηγοί – Υποστηρικτές εκδήλωσης

Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης:

  • το κατάστημα βρεφικών και παιδικών Je t’aime by mini-lo,
  • την εταιρία Share LINK,

και στους υποστηρικτές,

  • το κατάστημα κολυμβητικών ειδών Υδάτινος κόσμος
  • την εταιρία διαφημιστικών δώρων CRAYZEE (WHOLESALE) LIMITED

Χρήσιμες συμβουλές

  • Λόγω των μέτρων θα καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα με την ώρα που θα κολυμπήσει ο κάθε ένας, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Παρακαλούμε να προσέλθετε έγκαιρα στο κολυμβητήριο.
  • Κάθε κολυμβητής πρέπει να έχει μαζί του μαγιό, γυαλάκια κολύμβησης (αν επιθυμεί), σαγιονάρες και πετσέτα ή μπουρνούζι. Καπελάκι κολύμβησης θα τους δοθεί από τους διοργανωτές. Επίσης θα πρέπει να τηρεί τους κανονισμούς λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου.
  • Η εκδήλωση, σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν για αθλητικούς χώρους πραγματοποιείται χωρίς τη παρουσία θεατών.
  • Δεν επιτρέπεται η παρουσία συνοδών. Εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική και θα αφαιρείται μόνο κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.