Στη μνήμη σου Ιάκωβε μας

Λένε πως ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές. Είναι όμως κάποιες πληγές που δεν κλείνουν εύκολα και ίσως δεν θέλεις να κλείσουν ποτέ.

Σήμερα περάσανε 40 ημέρες από την αναπάντεχη φυγή του μικρού Ιάκωβου από κοντά μας. Μια φυγή που βύθισε σε πένθος τόσο την οικογένειά του, τους οικείους του, όσο το Παραλίμνι και όλη τη Κύπρο.

Ο αρχαίος συγγραφέας Μένανδρος έγραψε «Ον οι θεοί φιλούσιν, αποθνήσκει νέος», δηλαδή όποιον οι θεοί αγαπούν πολύ, πεθαίνει νέος. Αποδείχθηκε τραγικά αληθινός. Σε αγαπήσαμε και εμείς πολύ Ιάκωβε αλλά ο Θεός αποφάσισε να σε έχει κοντά του. Σε προορίζει για μεγάλα πράγματα εκεί πάνω. Θα σε ορίσει γενικό προστάτη του αθλητισμού. Κατάλαβε γρήγορα ότι είσαι ο καταλληλότερος προστάτης άγγελος για όλους όσους είχαν τα ίδια όνειρα με εσένα  . Θα προσέχεις την αγαπημένη σου Ένωση, όλους τους ποδοσφαιριστές τους καλαθοσφαιριστές τους πετοσφαιριστές. Θα προσέχεις και το Ναυτικό Όμιλο Κωνσταντίας και όλους τους κολυμβητές.

Δεν φοβόμαστε τίποτα πλέον, έχουμε τον Ιάκωβο άγγελο προστάτη

Σύντομο το πέρασμα σου από τα εγκόσμια αλλά έντονο. Έδειχνες απίστευτη ωριμότητα για εντεκάχρονο παιδί. Διάχυτη καλοσύνη που σε διέκρινε. Είχες πάθος για τον αθλητισμό. Τα μάτια σου, αυτά τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, ήταν ο καθρέπτης της ψυχής σου.  Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συμμετοχή σου στις εκδηλώσεις μας. Παρών στις παρελάσεις σε όλες τις γιορτές. Στις προπονήσεις και στους αγώνες. «Γερά Ιάκωβε» φώναζαν οι συναθλητές σου όταν ετοιμαζόσουν να βουτήξεις στη πισίνα για να αγωνιστείς.  Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη συμμετοχή σου στις προπονήσεις waterpolo, όταν μικρότερος απ΄όλους πετύχαινες τα περισσότερα τέρματα.

Τώρα αν και απομείναμε μόνοι μας, θα κάνουμε για εσένα, ότι δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις εσύ.

Οι γονείς σου, με μαεστρία, υφαίνανε τον αργαλειό της ανατροφής σου. Σου δώσανε αγάπη και στοργή. Σε καθοδηγήσανε για να πάρεις τη καλύτερη εκπαίδευση. Μα και όλοι οι άνθρωποι της οικογένειάς σου ήτανε το καλύτερο παράδειγμα για εσένα. Οι παππούδες Ιάκωβος και Μανώλης χαιρότανε για τη πρόοδο σου και καμάρωναν. Ήταν σίγουρο ότι θα εξελισσόσουν σε ένα παλικαράκι, ένα λαμπρό νέο.

Θα γινόσουνα ένας ωραίος Κυπραίος.

Στους γονείς σου Φωτεινή και Ανδρέα θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την αβάσταχτη απώλεια, αλλά και να τους ευχαριστήσουμε για τον άγγελο προστάτη που μας πρόσφεραν.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, οι συναθλητές σου, οι προπονητές σου και  το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας αποφάσισαν να διοργανώνουν σε ετήσια βάση κολυμβητικούς αγώνες προαγωνιστικών ηλικιών «Ιάκωβος Τρίαρος».

Στη μνήμη σου Ιάκωβε μας.