Προκήρυξη εκλογών

Αγαπητά Μέλη

  Σας καλούμε στη Δεύτερη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ομίλου μας, η οποία έχει ορισθεί για τις 28 Μαϊου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου.

Πρόγραμμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης:

19:00 – 19:30      : Προσέλευση – Δηλώσεις ή και προτάσεις για εκλογή στο Δ.Σ.

19:30                    : Έναρξη Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  • Χαιρετισμός εκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ.
  • Ελεγμένη Ταμιακή Έκθεση για τις χρονιές 2012 και 2013
  • Παρατηρήσεις και συζητήσεις επί της Ταμιακής Έκθεσης
  • Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής επιτροπής και Ελεγκτών
Δικαίωμα ψήφου ή και εκλογής έχουν όλα τα μέλη του ομίλου τα οποία έχουν διευθετήσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον όμιλο.

Όσοι επιθυμούν να εκλεγούν στο Διοικητικό Συμβούλιο, παρακαλώ όπως υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στο 99321132  ή κατά την προσέλευσή τους στη Γενική Συνέλευση.
Έντυπο δηλωσης υποψηφιώτητας μέλου Δ.Σ
Έντυπο δήλωσης υποψηφιώτητας προέδρου Δ.Σ
Με εκτίμηση

Πρόσκληση

Read More Μέσα στα πλαίσια της σύσφιξης των σχέσεων και της καλύτερης επικοινωνίας, του Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας το Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι προπονητές του Ομίλου σας προσκαλούν σε συνάντηση την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 στις 05:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Παραλιμνίου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Κατά την διάρκεια αυτής της συνάντησης θα σας δοθούν πληροφορίες για την λειτουργία του Ομίλου μας καθώς και χρήσιμες πληροφορίες γενικά για την κολύμβηση.
Όλοι οι προπονητές των παιδιών σας θα σας περιμένουν και θα σας δώσουν οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτσι ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά σας στην κολύμβηση αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα.
Θα υπάρξουν παρουσιάσεις από τους προπονητές και το Διοικητικό Συμβούλιο για διάφορα θέματα. Επίσης μέσα από συζήτηση θα σας δοθεί η δυνατότητα να λύσετε τις απορίες που ίσως να έχετε.
Μετά την συνάντηση θα προσφερθούν κρύα ροφήματα και μικρά εδέσματα.

Είμαστε σίγουροι για την συμμετοχή σας και θα σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
και οι προπονητές του
Ναυτικού Ομίλου Κωνσταντίας

Η Ίδρυση

Read More
Η προσπάθεια για τη δημιουργία του Ομίλου ξεκίνησε από μια ομάδα γονέων της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου των οποίων τα παιδιά είχαν την επιθυμία να κάνουν μαθήματα κολύμβησης είτε για ασφάλεια στη θάλασσα είτε γιατί ήθελαν να ασχοληθούν σοβαρά με το άθλημα.
Ξεκίνησαν λοιπόν τα μαθήματα σε ιδιωτικές πισίνες (κυρίως ξενοδοχείων) που δεν πληρούσαν όμως τις προδιαγραφές αγωνιστικού κολυμβητηρίου. Παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να έχουν παρουσία σε αγωνιστικές εκδηλώσεις της Κυπριακής κολυμβητικής ομοσπονδίας.
Αφού όμως δεν υπήρχε ναυτικός όμιλος στην περιοχή οι αθλητές του ομίλου, φιλοξενήθηκαν από το Ναυτικό όμιλο Λάρνακας προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους σε Παγκύπριους αγώνες, προσφέροντας αρκετές διακρίσεις βαθμούς και πρώτες θέσεις στην ομάδα που τους φιλοξενούσε.
Για να καταφέρουν τα παιδιά να φτάσουν σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο οι γονείς μετέφεραν τρεις φορές την εβδομάδα τα παιδιά στη Λάρνακα για προπόνηση. Το οικονομικό κόστος της συνεχούς μεταφοράς αλλά και οι ατελείωτες ώρες που σπαταλούσαν στους δρόμους επέβαιναν εις βάρος της μόρφωσης της ξεκούρασης και της ψυχαγωγίας των παιδιών.
Τις προπονήσεις συμπλήρωναν σε ιδιωτικές πισίνες των ξενοδοχείων Pavlo Napa και Asterias χωρίς όμως να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Το κόστος για την διεξαγωγή προπονήσεων ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τους αθλητές άλλων Ναυτικών  ομίλων.
Παρά τις δύσκολες συνθήκες τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Έτσι λοιπόν οι γονείς ξεκίνησαν τις προσπάθειες για την δημιουργία πισίνας ολυμπιακών προδιαγραφών στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου με στόχο να εξυπηρετούνται τα παιδιά όλης της περιοχής. Σύμφωνα όμως με τον ΚΟΑ έπρεπε να υπάρχει Ναυτικός Όμιλος στην περιοχή για να βοηθήσει. Έτσι λοιπόν οι γονείς αναγκάζονται να μπουν στα βαθιά νερά, ξεκινώντας μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια για την ίδρυση του Ναυτικού ομίλου.
Η πρώτη ονομασία είναι Ναυτικός Όμιλος Ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου με έδρα το Παραλίμνι. Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 8/12/2008 μετονομάζεται σε  Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας. Παίρνει την ονομασία του από την μητρόπολη της Κωνσταντίας οριοθετώντας έτσι μια μεγάλη περιοχή. Μόνιμο μέλος της Κολυμβητικής ομοσπονδίας από το 2007.
 Ο κύριος σκοπός του Ομίλου όπως περιγράφεται στο καταστατικό είναι:

-Η δημιουργία και η καλλιέργεια ενδιαφέροντος και αγάπης προς τη θάλασσα.
-Η ανάπτυξη και διάδοση των υδάτινων και θαλάσσιων αθλημάτων όπως η Αγωνιστική κολύμβηση, η υδατοσφαίριση, η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης κ.λ.π.
-Η ανάπτυξη του τουρισμού με την προαγωγή των θαλάσσιων αθλημάτων
-Η αναψυχή των μελών του Ομίλου
-Η διοργάνωση, υποστήριξη, πραγματοποίηση επιμορφωτικών διαλέξεων, σεμιναρίων, ομιλιών και συναφών εκδηλώσεων για τη διαφώτιση και επιμόρφωση του κοινού.
-Η προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων του Σωματείου
-Το Σωματείο παραμένει εκτός από κάθε κομματική δραστηριότητα
-Η συμβολή στη βελτίωση των τρόπων διαπαιδαγώγησης των παιδιών και κοινωνικοποίησης τους μέσα από το άθλημα της κολύμβησης.

Σήμερα ο Όμιλός μας αριθμεί περίπου 120 μικρούς και μεγάλους αθλητές, έχει να επιδείξει πολύ μεγάλες διακρίσεις, Οι κολυμβητές του έχουν πετύχει 54 παγκύπριες επιδόσεις. Eχει ανακηρυχτεί πρωταθλητής Κύπρου στο Παγκύπριο πρωτάθλημα OPEN WATER το 2012, οι αθλητές του έχουν κερδίσει πάρα πολλές παγκύπριες νίκες, και συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις τιμώντας τα χρώματα της εθνικής ομάδας  Κύπρου.
Έχει να επιδείξει πλούσια κοινωνική δράση με την διοργάνωση εκδηλώσεων (χοροεσπερίδες, αγώνες θαλάσσης) και τη συμμετοχή σε παρελάσεις εθνικών επετείων και στις διοργανώσεις του δήμου Παραλιμνίου. Διοργανώνει τους θερινούς μήνες καλοκαιρινά προγράμματα εκμάθησης, και το πρόγραμμα παιδί και θάλασσα.
Παρά τη σημαντική παρουσία του ομίλου  όλα αυτά τα χρόνια, το όνειρο της κατασκευής κολυμβητηρίου από τότε (ίδρυση του ομίλου) παραμένει ανεκπλήρωτο. Η  οικονομική κρίση και η έλλειψη πολιτικής βούλησης στερούνε από τους αθλητές μας την δυνατότητα να κάνουν αθλητισμό σε ανθρώπινες συνθήκες και να συναγωνιστούν τους αθλητές άλλων ομίλων με ίσους όρους. 

Η περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου παραμένει η μοναδική χωρίς κολυμβητήριο σε ολόκληρη την Κύπρο

Θάλασσα και παιδί

Read MoreΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013
Πρωινή απασχόληση στην θάλασσα 09:00-13:00
Κολύμβηση, Γυμναστική, Παιχνίδια, Εκπαίδευση, Διασκέδαση
Δωρεάν μεταφορικό, Δωρεάν φαγητό (Snack) σε κάθε συνάντηση
Αφορά παιδιά που ξέρουν Κολύμπι. Έξι συναντήσεις για το κάθε γκρουπ.1ο Γκρουπ: 21/6, 26/6, 28/6, 1/7, 3/7 και 5/7/2013

2ο Γκρουπ: 8/7, 10/7, 12/7, 15/7, 17/7 και 19/7/2013
            Ο υπεύθυνος προπονητής μας, μαζί με τους βοηθούς του θα απασχολεί για τέσσερις ώρες τα παιδιά στην παραλία για κολύμβηση, γυμναστική, παιχνίδια στην άμμο, και στη θάλασσα. Πιθανό ωράριο λειτουργίας των τμημάτων 09:00-13:00.

            Τα ενδιαφερόμενα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο στάθμευσης της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που βρίσκεται δίπλα από το Δημαρχείο Παραλιμνίου και το λεωφορείο μαζί με τους συνοδούς προπονητές θα τα μεταφέρει στην παραλία ανάλογα με το πρόγραμμα. Τα παιδιά θα επιστρέφουν και μπορεί να τα παίρνεται από τον ίδιο χώρο στις 13:00 ακριβώς.

            Κόστος συμμετοχής: €60 το κάθε παιδί για το κάθε γκρουπ. Προπληρωμή μαζί με την αίτηση.
Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ένα αλλά και δύο γκρουπ εάν επιθυμούν. 
Ειδική τιμή σε όσα παιδιά συμμετάσχουν και στα δύο γκρουπ €100. 

Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα πιο πάνω τηλέφωνα του ομίλου καθώς επίσης και στα τηλέφωνα των προπονητών. Επίσης περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και από την ιστοσελίδα του ομίλου μας www.konstantias-swim.com  .
Τηλέφωνα Προπονητών : Γεώργιος Χουζούρης 99-827774, Χάρης Τζιωρτζιής 99-330239, Χριστιάνα Πελαγία 96-337813, Δήμητρα Κανατά 99-827808.
Παραλίες που θα χρησιμοποιηθούν: Παραλία FigTreeBay, Flamingo, Pernera, AyiaTriada, Vryssoudia, SilverSands, Kapparis.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα και δραστηριότητες που θα διοργανωθούν: Πρώτες Βοήθειες, Γνωρίζω την Ναυαγοσωστική Ομάδα του Δήμου Παραλιμνίου, Επίσκεψη στο Κατασκηνωτικό χώρο Προσκόπων, Επίσκεψη στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Begafigo, Βαρκάδα, Αγώνες BeachVolley.   
© 2013 Ναυτικός Όμιλος Κωνσταντίας  |  All rights reserved.